Varför hatar vissa läsare så mycket?

För att få inspiration varje dag brukar jag besöka olika bloggar, det skulle vara konstigt annars.

Något jag märkt på de större bloggarna är hur kommentarerna ofta är ganska hatiska, de påminner om flashback många gånger. En bild kan generera hundratals kommentarer där läsarna missförstår varandra, hatar och är allmänt elaka.

Hur kunde det bli så?

Varför tas inte kommentarerna bort?

bloggbevakning finns ett inlägg som ger en förklaring, det är kommentarerna som gör hennes blogg. Och visst är det väl så? Kommentarerna haglar tätt och man avviker mer än ofta från vad inlägget handlar om, det är någon sorts blogganarki där den publika arenan i form av en blogg ger läsarna möjlighet att öppet visa vilken ståndpunkt man har. I skrivande stund skulle jag gå in på bloggbevakning för att kunna länka till rätt tillägg och fick då se resultatet av att vissa läsare spårar ur med sina kommentarer på en annan blogg än just bloggbevakning  – de stängs av för en tid då vissa inte kan hålla sig från att spamma och göra livet surt för andra.

Om sanningen ska fram så är kommentarerna mycket av det som drar en till en viss blogg för att jag vet att man kommer att förundras av hur folk tänker och skriver. Vissa saker är helt uppåt väggarna, men jag är säker på att bloggaren också vet att ett stort flöde av knäppa kommentarer, eller kommentarer där det blir diskussion kommer att generera fler besökare.

Vad anser du angående kommentarer?

RSS
Facebook
Google+
http://herrh.nu/varfor-hatar-lasare-sa-mycket/
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *