En baksida av bloggandet

Baksidan med bloggandet

Förutom att hela tiden komma på nya saker, ta underbara bilder och vara inspirerande, finns det alltid två sidor på myntet.

Det är en gammal nyhet, som ändå är så aktuell. Baksidan med bloggandet kan visa sig på olika sätt. När bloggen slagit igenom på riktigt kommer det finnas läsare (och bloggare) som älskar dig, men det kommer antagligen finnas läsare (och bloggare) som hatar dig.

Avundsjukan

Avundsjukan kan ta sig olika former. Kommentarer som inte är rumsrena eller politiskt korrekta skulle kunna pryda kommentarsfältet (om du inte har det modererat).

Beundran

Beundran kan gå så långt från vissa att de känner att de är din bästa kompis. Tyvärr kan det ibland gå så långt att det går som det gick för Regina där det blir ett rättsligt fall av det hela (jag vet en gammal nyhet), kontaktförbud börjar utfärdas osv.

Så varför ska det vara så? Har man som följare en uppfattning av att bloggaren som offentlig person har ett tvång i att interagera med sina läsare, även utanför bloggen? Tas spärrarna bort för vad man bör och inte bör göra när det kommer till en offentlig person?

En tidig förmiddag såhär en söndag är det vad jag tänker på. Har det gått käpprätt åt skogen med den personliga integriteten bara för att man skriver offentligt?

RSS
Facebook
Google+
http://herrh.nu/en-baksida-av-bloggandet/
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *