Bloggfenomenet

Jag är egentligen ingen riktig bloggare, men jag fascineras av fenomenet. Det finns två sidor av min fascinering: Själva bloggaren samt läsarna.

Bloggaren

Hur kunde det bli så stort av vad jag ibland kan tycka är ingenting? Man gör en nyhet av något som verkar helt vardagligt för att sen få en enorm respons från sina läsare.

De typer av inlägg som jag inte kan förstå är de där man varit ute och fikat, lagt upp några random bilder på kläder och länkat till var man kan köpa dem, för att sen avsluta inlägget abrupt. – Det för mig är konstigt.

Bloggar som faktiskt kommer med något, så som renovering av hus, tips på mat, resor (med fina bilder), det har jag lite mer förståelse för att folk kan följa.

Som det ser ut idag kan jag påminnas om vissa amerikanska serier som har en löptid på mer än 20 år, där det egentligen inte händer något i avsnitten som sänds. Jag tänker på de serier som du kan missa avsnitt i fem år, men där du ändå kan ta vid utan att ha missat något.

Läsarna

De verkar sitta fastklistrade framför sina skärmar och sukta efter nyheter från någon som man egentligen aldrig har träffat i verkliga livet? När den där uppdateringen kommer, från den man nu tror sig känna, ger man sig in i kommentarsfältet för att skapa debatt. Det kan komma en avundsjuk kommentar som egentligen inte har något att göra med vad som skrivits, något som alltför ofta genererar hundratals olika åsikter om hur man har tolkat det ens ”bästa vän” skrivit.

När någon inte håller med om vad en läsare tycker och har kommenterat, blir man helt plötsligt väldigt förnärmad, man känner sig kränkt, man måste göra en come back och vinna det som nu har blivit ett öppet bråk i kommentarsfältet.

Det som är lite läskigt är de personerna som ser bloggaren som sin bästa vän utan att faktiskt ha träffat personen ifråga. Det kanske är någon typ av bokstavskombination där man lever sida vid sida, fast ändå inte.

Var inne på en av skvallerbloggarna och fick då se ett inlägg där man kartlagt hur Isabella Löwengrip och Odd hade delat upp hur barnen varit hos varandra – creepy… Det har alltså suttit en person som gått igenom inlägg för inlägg och efter detta kommit fram till var barnen varit och när.

För mig är det lite sjukt…

Men jag är ju ingen bloggare, även om jag nu råkar skriva i just en blogg, så vad vet egentligen jag?

RSS
Facebook
Google+
http://herrh.nu/bloggfenomenet/
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *