50% koll 0% medmänsklighet

På väg hem gick jag för att handla mat. Jag är en sån där som tycker om att göra saker själv, dvs. scanna varorna i en automat och betala själv.

Bakom mig hör jag en upprörd man med ungefär 50% koll och 0% medmänsklighet. Det var ganska lång kö till den bemannade kassan där han beslutat sig för att handla. Mannen nästan skrek till var och en ”Jag har bråttom, jag måste få gå före.” Detta hördes upprepande ca 10 gånger (de var så många han hade framför sig i kön. Med tanke på den procent han hade i medmänsklighet kom han sakteliga fram, då ingen orkade argumentera med den gående väggen som var på frammarsch.

När han väl kommit fram till kassörskan frågar han ”har ni gammaldags kokosbollar?”. Vet inte vilket svar han fick, men det blev inte den där snabba hanteringen han utlovat till sina medmänniskor – han var där för att fråga frågor och ställa till.

Jag hann scanna alla mina varor, betala och sen lämna affären (han stod fortfarande kvar och tjafsade).

Vad händer?! Har folk helt tappat vettet? Jag vet att det är en viss attityd på internet där folk tydligen förlorat alla spärrar för länge sen, men nu var det i den riktiga verkligheten – den man blöder i om man gör illa sig…

Är det jag som överreagerar? Är detta något nytt? Bör jag låsas in någonstans?

RSS
Facebook
Google+
http://herrh.nu/50-koll-0-medmansklighet/
Twitter

2 svar på “50% koll 0% medmänsklighet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *